Volg ons ook op sociale media!

De schoenmaat van je kind bepalen

De schoenmaat van een kind bepalen..

Welke maat schoenen moet ik kopen voor een baby, dreumes, peuter, kleuter, kind? Wanneer je de eerste schoenen wilt gaan kopen voor je/een baby of kindje vraag je jezelf direct waarschijnlijk af; "Welke schoenmaat heeft een baby eigenlijk?" Het antwoord op deze vraag vind je hier! In dit blogartikel vind je namelijk alle informatie die je nodig hebt om het perfect passende schoentje voor een kind te bepalen! Of het nu gaat om de eerste schoenmaat van een pasgeboren babytje, of de schoenmaat van de al wat grotere kinderen.


Maar Wanneer begin je met de eerste babyschoentjes?

Om goed te kunnen bepalen wat het beste moment is om de eerste schoentjes voor een kind te kopen, is het goed om jezelf eerst af te vragen welk doel je met deze schoentjes voor ogen hebt. Wanneer je bijvoorbeeld schoentjes wilt kopen omdat je kind al kan staan en elk moment zijn of haar eerste stapjes kan gaan zetten, is het verstandig om een te kijken naar een degelijke eerste kinderschoen die het kind op een verantwoorde manier ondersteunt in het proces bij het leren lopen. Echter, wanneer je iemand wil verrassen met een superleuk kraamcadeau kun je kiezen voor babyschoentjes. Babyschoentjes zijn natuurlijk niet echt functioneel, maar maken de outfit van je kleintje wel compleet om op de foto te gaan of wanneer je ergens naartoe gaat. Kortom; afhankelijk van het doel, kun je vrijwel meteen beginnen met kinderschoenen.

Welk schoenmaat past bij het voetje van je kind of baby?

De voeten van kinderen en vooral die van babytjes groeien heel erg snel! De voetjes van een baby kunnen gemiddeld wel één schoenmaat groeien in twee maanden tijd. Wanneer een kind de leeftijd van anderhalf tot 2 jaar bereikt groeien de voetjes al iets minder snel: namelijk met een gemiddelde van één schoenmaat in 4 maanden tot een halfjaar.

regelmatig De juiste kinderschoenmaat bepalen;

Het bepalen van de juiste schoenmaat voor uw kind is erg belangrijk, omdat te grote of te kleine schoentjes namelijk schade kan veroorzaken tijdens de ontwikkeling van de voetjes van uw kindje. Daarom raden wij u ten zeerste aan om regelmatig de schoentjes van uw kind/kinderen te controleren of ze nog wel goed passen en niet te strak of te ruim zitten.

Het voetje van je kind opmeten;

Zet het voetje van je kind op een velletje papier (A4tje). Zet vervolgens met een potlood of pen een streepje achter Schoenmaat kind bepalende hiel/hak en een streepje aan de voorkant tegen de langste teen (Zie afbeelding hieronder). Meet nu het aantal centimeters van het hielstreepje tot het streepje aan de voorkant van de langste teen. Vergelijk het opgemeten aantal centimeters met het schema wat u ook in deze blog kunt vinden. Zoek het aantal centimeters in de kinderschoenen maattabel die het dichtst bij uw opgemeten resultaat komen en je ziet direct de benodigde schoenmaat voor jouw kind staan!

Voorbeeld: Je hebt het voetje van je kind opgemeten en komt op een resultaat van 13,5 cm, dan ziet je in de maattabel dat 13,7 cm het meest in de buurt ligt van jouw meting. In dit geval zal je kind dus schoenmaat 22 nodig hebben.

Maattabel kinderschoenen:

Voetlengte in centimeters Schoenmaat Leeftijd kind
9,5 cm maat 16 0 t/m 11 maanden
10,3 cm maat 17 0 t/m 11 maanden
11 cm maat 18 0 t/m 11 maanden
11,6 cm maat 19 12 t/m 15 maanden
12,3 cm maat 20 12 t/m 15 maanden
13 cm maat 21 12 t/m 15 maanden
13,7 cm maat 22 16 t/m 25 maanden
14,4 cm maat 23 16 t/m 25 maanden
15 cm maat 24 16 t/m 25 maanden
15,6 cm maat 25 2 t/m 4 jaar
16,3 cm maat 26 2 t/m 4 jaar
17 cm maat 27 2 t/m 4 jaar
17,7 cm maat 28 4 t/m 6 jaar
18,4 cm maat 29 4 t/m 6 jaar
19 cm maat 30 4 t/m 6 jaar
comments powered by Disqus

Informatie over dit artikel ---

Publicatie:    

27-07-2020

Update:

-

Leesduur:

2,5 minuten lezen

Auteur:

S.Krijnen

Categorie: Kind & Opvoeding..